Bureau voor innovatieve zorgprofessionals met hart voor kinderen

innovatiecoaching Voor
zorgprofessionals -
van denker naar doener

KICK-STARTtraject met 1-op-1 begeleiding

Als je eerlijk bent, is het niet eens tijd dat je het gaat doen? Je hebt jarenlange ervaring met werken met kinderen en een hoofd vol ideeën om mee aan de slag te gaan. Je roept al een tijdje dat je ‘eigenlijk’ voor jezelf wilt beginnen òf dat nieuwe plan wilt opzetten. Als je iets doet, dan doe je het goed en past het niet binnen de standaard hokjes van de zorg. Iets houdt je nog tegen, maar wat?

Er zijn zoveel redenen te bedenken om het niet te doen. Je gaat geld en energie steken in iets waarvan je niet zeker weet of het gaat lukken. Wie zegt dat ondernemen bij jou past? Je hebt het nog nooit gedaan. Misschien moet je toch eerst een opleiding doen, dan pas heb je genoeg kennis om te starten met dat project. Mensen om je heen vragen zich af waarom je wilt veranderen, het is toch goed zoals het is?

Van innovatieve denker naar inspirerende doener

Oké, dan wil ik je één ding zeggen: veranderen is spannend en dat mag het zijn. Maar is dat een reden om het niet te doen? Het is enige wat je nodig hebt is moed. Want in je hart weet je al lang wat je wilt.

May we never
lose our wonder

Wat nou als je komende twee maanden stappen zet met iemand naast je die dezelfde route kent? Wat zul je trots zijn als je met een helder plan en in vertrouwen start. Verbaasd over wat je in drie maanden bereikt èn dat je knop ‘om’ is van rondjes maken in je hoofd naar knopen doorhakken en in actie komen. Je leert wat jij persoonlijk nodig hebt om keuzes te maken, een skill waar jij je leven lang plezier van hebt. Het kick-starttraject geeft jou een boost in persoonlijk leiderschap èn praktische handvaten/kennis over innovatief ondernemen in de zorg. Zo versnelt de ontwikkeling van jouw concept. Want innoveren is vooral doen. 

Over Lienke Scheurwater

Veranderen zit in mijn systeem en voelt voor mij heel natuurlijk. Ik zie wat mogelijk is en welke praktische stappen nodig zijn. Die drive helpt me om moedige keuzes te maken. En die beren op de weg? Die maken je vooral sterker en dagen je uit tot reflectie. 

Als businesscoach zet ik mijn kernkwaliteiten in om snel de rode draad te vinden in alle losse eindjes aan ideeën en opties. Wat is het doel én waar zit de doelgroep op te wachten? Zo heb ik inmiddels tientallen zorgprofessionals en projectleiders begeleid. Niet door het ‘stokje’ over te nemen, maar door ze te helpen in strategische keuzes, te spiegelen en dat zetje te geven om in beweging te komen.

Ik kijk ook met een nieuwsgierige blik naar jou. Wat heb jij van nature in je? En zet je dit ook volledig in? Dit kenmerkt mijn manier van coachen:

 • Ik heb voelsprieten voor potentie en diepere lagen
 • Confronteren met een lach, ik zal altijd eerlijk zijn als ik patronen zie die je remmen of klein houden
 • Verbind je met mijn netwerk, ik zie altijd haakjes
 • Pragmatisch, to-the-point en visueel ingesteld
 • Ultieme doel is altijd: het beste voor jou en je doelgroep
 • Kan het anders, meer jou?

PRAKTISCHE INFO OVER Dit Traject

Is het kick-starttraject iets voor jou? Daar kun je pas een antwoord op geven als je onderstaande informatie hebt gelezen. Dan weet je wat je kunt verwachten. 

Voor wie is dit traject bedoeld?

Het traject is voor jou als je een gedreven zorgprofessional bent met een hart voor kinderen. Je bent up-to-date binnen je vakgebied, maar je bent toe aan iets nieuws. Het is tijd om een stap te gaan maken, daar ben je van overtuigd. Of je nu iets nieuws wilt ontwikkelen binnen je eigen praktijk, naast je werk, of de sprong wilt wagen om een eigen onderneming te starten. Je idee of concept is vernieuwend en past waarschijnlijk niet binnen de kaders van de zorg(verzekeraar). 

Je hoeft geen ervaring te hebben met ondernemen of innoveren. Een leergierige, pro-actieve houding is genoeg. Je moet ook bereid zijn om naar jezelf te willen kijken en uitdagingen op persoonlijk vlak aan te gaan. Dit vraagt om openheid over wat je spannend vindt, maar ook dat je jouw grootste dromen durft te delen. Bereidheid om te investeren in tijd, energie en geld is nodig om echt te gaan voor die verandering!

Wie gingen je al voor in het volgen van het traject?

 • Kinderfysiotherapeut
 • Diëtist 
 • Kinderpsycholoog 
 • Orthopedagoog en coach
 • Ergotherapeut
 • Gezinstherapeut 

 

Wist je dat veel professionals vaak meerdere opleidingen hebben en dit juist willen combineren om kinderen en ouders beter te kunnen helpen?

Dit levert het kick-starttraject jou op:

Het belangrijkste wat je haalt uit dit traject is de moed om je hart te volgen en het op jouw manier te gaan doen. Binnen de drie maanden start je daadwerkelijk met wat jij wilt doen. 

Door het traject te volgen, versnel je het startproces, waar je anders het wiel zelf moet uitvinden. Stap voor stap werk je het concept uit tot een helder plan, voorzien van de eerste concrete acties. Geen reden meer om uit te stellen. Het is niet zomaar een plan, het sluit ook naadloos aan bij waar jouw kwaliteiten en drijfveren zitten. We puzzelen net zo lang tot het voor jou klopt. Dat geeft zoveel energie, dan kun je niet langer wachten om te beginnen!

Wat zijn de concrete resultaten aan het einde van het traject?

 • Persoonlijk profiel met inzicht in jouw kwaliteiten en drijfveren (incl. EnergyDrives Scan en assessment)
 • Beschrijving van jouw doelgroep en hun behoeftes
 • Uitgewerkt project- / businessplan 
 • Lijst met concrete acties en minimaal 3 acties die je al hebt gedaan
 • Een uitgewerkte pitch die je mag delen met mijn netwerk
 • Mijn input met gekke, grootste ideeën om jou uit te dagen!

Hoe ziet het traject eruit?

Je volgt een programma van twee maanden waarin ik je persoonlijk coach en adviseer in persoonlijk leiderschap, ondernemerschap of projectleiderschap, en het ontwikkelen van jouw innovatieve concept. Mijn doel is dat jij die berg gaat verzetten en ik zal je écht verder helpen met alles wat nodig is. 

Naast de 1-op-1 sessies ontvang je elke 2 weken voorbereidende opdrachten die noodzakelijk zijn om de sessies goed te benutten. Ik deel in de verschillende modules (zie hieronder) ook veel achtergrondinformatie en praktische tools om je plan tot een succes te maken. De stappen vormen een methode die je steeds opnieuw kunt blijven gebruiken. 

Reviews

Dit zijn de modules van het kick-starttraject

Welke onderdelen komen aan bod in het traject? Je leest hier meer over de inhoud van de verschillende modules en de basis wat betreft de vorm. Er is altijd ruimte voor jouw persoonlijke vragen.

INTAKE

Een goed begin is het halve werk. Dat is de reden dat ik kies voor een uitgebreide intake om jou en je dromen beter te leren kennen. Samen bepalen we waar jij over 2 maanden wilt staan. Je hoeft je doel dus nog niet concreet te hebben, maar het kan wel. 

 • EnergyDrives Scan  – vragenlijst over drijfveren
 • 1-op-1 Intakegesprek en toelichting van jouw EnergyDrives profiel (2 uur op locatie)
 • Vragen om je doelen en verwachtingen uit te werken

Module 1: jouw potentie

Deze module gaat over jou. Want innovatie begint bij wat jou raakt als zorgprofessional. Je krijgt inzicht in wat je energie geeft en kost. Hoe je meer kunt leunen op je kernkwaliteiten in plaats van hard te gaan werken. Welke overtuigingen zitten je nog in de weg om te groeien?

 • [1-op-1] Coachingsgesprek in de natuur òf online
 • Voorbereidende vragen over je kwaliteiten, waarden, drijfveren en verlangens
 • Format voor een persoonlijk-potentie-profiel

Module 2: Doelgroep

Voor welke doelgroep wil jij je inzetten? Het is tijd om te kiezen en je te verdiepen in hun specifieke verlangen en behoeftes. Daarna ga je pas nadenken over wat je gaat ontwikkelen. Hoe weet je dat de kinderen of ouders op jouw idee zitten te wachten? Het is eenvoudig, vraag het ze zelf!

 • 1-op-1 Online coachingsgesprek 
 • Voorbereidende vragen over afbakening, behoeftes en verlangens van je doelgroep
 • Format voor een doelgroepanalyse, bijvoorbeeld voor een enquête of kwalitatieve gesprekken

Module 3: ACTIEPLAN

In het actieplan komt alles samen. De kern van je idee ga je concretiseren en praktisch maken om het te realiseren. Geen woorden, maar daden. Je weet wat je te doen staat. Je verhaal is ineens helder, zo kun je mensen inspireren en aan de slag om klanten/cliënten te werven. 

 • 1-op-1 Strategiesessie (dagdeel op locatie)
 • Voorbereidende vragen over persoonlijke obstakels, patronen doorbreken en in actie komen
 • Format voor een bedrijfs- of projectplan dat voldoet aan subsidie-/financieringseisen 
 • Sprankelende afsluiter met een pitch!

Heb je interesse?

Wakkert dit traject je verlangen aan om niet langer te wachten? 

De investering voor dit traject (incl. toegang tot jouw persoonlijke EnergyDrives Scan) is €1750,- (excl. BTW).

Voor alles is een tijd. Nu is het tijd voor actie. It’s up to you!

Klaar voor de start? Vul het formulier in, dan ontvang je meer informatie en neem ik contact met je op. Dan kun je al je vragen stellen en kijken we samen of het iets voor je is.  

Nieuwsbrief

Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met een sterke drive. Je ontvangt elke maand dé nieuwsbrief waar jij blij van wordt, met persoonlijke verhalen van andere zorgvernieuwers, door-denk-vragen, praktische downloads en innovatienieuws zoals nieuwe subsidies.

Als (gratis) lid van het netwerk krijg je ook als eerste de kans om je in te schrijven voor nieuwe events en coaching/training met interessante kortingsacties.

Samen ver-we-wonderen. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief