Bureau voor innovatieve ondernemers / leiders in de zorg

Energy Drives Scan -
inzicht voor juiste keuzes en talentontwikkeling

HOE DRIJFVEREN JE HELPEN OM KEUZES TE MAKEN

Ik begin eerst met een confronterende vraag: Hoeveel tijd per week ben je bezig met activiteiten die je echt voldoening geven? Waarvoor je graag uit je bed springt?

De kans is groot dat je ooit begonnen bent met veel werkplezier, maar nu eerlijk moet bekennen dat je veel op de automatische piloot doet. Of soms zelfs op wilskracht. Ken je dat gevoel: is dit het nou?

WAT ZIJN DRIJFVEREN?

Iedereen heeft zijn eigen gewoontes en motivatie om dingen wel of niet te doen. Het is zo vanzelfsprekend voor jou, dat doe je toch gewoon zo? Dit gedrag kun je voor een groot deel verklaren door jouw drijfveren. Oftewel: wat drijft jou om in beweging te komen of bepaalde keuzes te maken. Drijfveren zeggen ook iets over je waarden, wat is voor jou echt belangrijk? En ze geven aan waar jij energie van krijgt en waar je op leegloopt. Maar waar zitten die drijfveren nou verstopt in jouw persoonlijkheid? Dit is beter te begrijpen door middel van een ijsberg, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien.

May we never
lose our wonder

ijsberg model gedrag drijfveren

Direct onder de oppervlakte zitten je capaciteiten. Dat is alles wat je al kan: kennis, vaardigheden, competenties, ervaringen. Deze sturen het meest direct ons gedrag. Ze zijn vrij gemakkelijk te vangen in korte testen, zoals de DISC iets zegt over je communicatiestijl.

Helemaal diep onder water, in de kern van je persoonlijkheid zit jouw identiteit oftewel je “ik”. Die bestaat uit je erfelijkheid en karakter, maar ook alles wat je vormde tot wie je nu bent zoals je bent. Zoals je opvoeding en grote gebeurtenissen. Wil je hier meer zicht op krijgen, dan ligt een psychologische test voor de hand, onder begeleiding van een erkend psycholoog.

De laag van drijfveren is een bijzondere: die geeft aan hoe jij denkt en door je capaciteiten heen je gedrag zichtbaar maakt. Wat is jouw manier van doen, manier van kijken, manier van denken? Met je drijfveren kleur je als het ware je gedrag in.

Overtuigingen en motivatie kunnen ervoor zorgen dat je bepaalde drijfveren onderdrukt of uitvergroot, al naar gelang de situatie dat vraagt. Je past hierdoor je gedrag aan, ook al wil je misschien diep van binnen iets anders.

Over Lienke Scheurwater

Veranderen zit in mijn systeem en voelt voor mij heel natuurlijk. Ik zie wat mogelijk is en welke praktische stappen nodig zijn. Die drive helpt me om moedige keuzes te maken. En die beren op de weg? Die maken je vooral sterker en dagen je uit tot reflectie. 

Als businesscoach zet ik mijn kernkwaliteiten in om snel de rode draad te vinden in alle losse eindjes aan ideeën en opties. Wat is het doel én waar zit de doelgroep op te wachten? Zo heb ik inmiddels tientallen zorgprofessionals en projectleiders begeleid. Niet door het ‘stokje’ over te nemen, maar door ze te helpen in strategische keuzes, te spiegelen en dat zetje te geven om in beweging te komen.

Ik kijk ook met een nieuwsgierige blik naar jou. Wat heb jij van nature in je? En zet je dit ook volledig in? Dit kenmerkt mijn manier van coachen:

 • Ik heb voelsprieten voor potentie en diepere lagen
 • Confronteren met een lach, ik zal altijd eerlijk zijn als ik patronen zie die je remmen of klein houden
 • Verbind je met mijn netwerk, ik zie altijd haakjes
 • Pragmatisch, to-the-point en visueel ingesteld
 • Ultieme doel is altijd: het beste voor jou en je doelgroep
 • Kan het anders, meer jou?

PRAKTISCHE INFO OVER DE SCAN

Is een Energy Drives Scan iets voor jou? Daar kun je pas een antwoord op geven als je onderstaande informatie hebt gelezen. Dan weet je wat je kunt verwachten. 

DRIJFVEREN ALS RICHTINGGEVER VOOR DE VRAAG: WAT WIL IK NOU?

Ik vind het zo bijzonder dat je lichaam de vertaler is van jouw drijfveren. Los van medische oorzaken, kun je jouw energielevel gebruiken als richtingaanwijzer voor de keuzes die je maakt. Je hebt die tool gewoon in huis! Het kan je heel concreet handvaten geven op de grote vraag: Wat wil ik nou? Dat wat je energie geeft, is altijd een goede keuze.

Het is niet egoïstisch om jezelf niet langer structureel te blijven aanpassen. Als jij voelt dat je aan het einde van je werkdag helemaal leeg bent, dan is er werk aan de winkel. Ik durf te wedden dat het bewust of onbewust negeren van je drijfveren een belangrijke oorzaak is voor burn-out of andere gezondheidsproblemen die in relatie staan met stress of bore-out.

Dit levert EEN ENERGY DRIVES SCAN jou op:

Weet je wat zo mooi is? Met een drijfverenscan krijg je inzicht in waar jij nu echt energie van krijgt en waar je meer tijd aan mag besteden. Ik heb zelf ervaren hoe waardevol deze kennis is. Een soort erkenning op papier waardoor ik krachtige keuzes ging maken. De reden om zelf de licentiepartnertraining te volgen om de EnergyDrives Scan in te kunnen zetten voor mijn klanten. In persoonlijke sessies of voor teams.

 • Drijfveren: wat vindt jij belangrijk?
 • Je manier van kijken, doen en laten. 
 • Waar loop je op leeg? 
 • Hoe maak je eigen keuzes? 
 • Waar zit je groeipotentieel?
 • Wat is je natuurlijke leiderschapsstijl?

HOE WERKT HET PRAKTISCH?

Je vult online een uitgebreide vragenlijst in en bespreekt daarna met mij de uitslag. Een sessie waarin we samen kijken naar je persoonlijke profiel en waar je groeipotentieel zit. Maar ook waarom je bepaalde struggles ervaart. Nog altijd sta ik te kijken van de reacties omdat ik heel gedetailleerd een beschrijving kan geven van hoe iemand in elkaar zit. Je hoort de kwartjes vallen. Dat gun ik jou ook!

Reviews

Dit zijn de mogelijkheden van Energy drives

Welke soorten scans en opties zijn er? Je leest hier meer over de inhoud van de verschillende mogelijkheden en specificaties. Wil je meer weten? Ik denk graag met je mee, stuur gerust een mail.  

1-op-1 assessment

Voor leiders, praktijkhouders en ondernemers die in een persoonlijk gesprek (2,5 uur) antwoorden willen vinden op hun vragen en uitdagingen. 

 • EnergyDrives Scan  – online vragenlijst 
 • 1-op-1 Intakegesprek en toelichting van jouw EnergyDrives profiel (op locatie/online)
 • Sparren en concrete acties mee naar huis
 • Toegang tot app

TEAMWORKSHOP

Voor teams die inzicht willen in elkaars sterktes en manier van doen. Teambuilding, visie-traject of gericht op talentontwikkeling (3-4 uur op maat)

 • EnergyDrives Scan  – online vragenlijst (ieder vult deze persoonlijk in)
 • 1-op-1 Intakegesprek met leidinggevende
 • Teamworkshop waarin alle drijfverenprofielen besproken worden + teamprofiel
 • Toegang tot app

Heb je interesse?

Wil jij inzicht om juiste keuzes te maken? Of een boost geven aan je team en leiderschap?

De investering:

– Energy Drives Assessment (incl. toegang tot online profiel + app) is €525,- (excl. BTW).

– Teamworkshop (op maat)  

Vul het formulier in, dan ontvang je meer informatie en neem ik contact met je op. Dan kun je al je vragen stellen en kijken we samen of het iets voor je is.  

Nieuwsbrief

Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met een sterke drive. Je ontvangt elke maand dé nieuwsbrief waar jij blij van wordt, met persoonlijke verhalen van andere zorgvernieuwers, door-denk-vragen, praktische downloads en innovatienieuws zoals nieuwe subsidies.

Als (gratis) lid van het netwerk krijg je ook als eerste de kans om je in te schrijven voor nieuwe events en coaching/training met interessante kortingsacties.

Samen ver-we-wonderen. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief