Bureau voor innovatieve ondernemers / leiders in de zorg

Over we wonder

Lienke Scheurwater - coaching voor zorgvernieuwers

Ik ben Lienke Scheurwater, eigenaar van We Wonder, met expertise in persoonlijk leiderschap, innovatie en conceptontwikkeling. Mijn missie is om zorgprofessionals met hart voor kinderen te helpen om hun grootste ideeën te realiseren. Zodat we samen van betekenis zijn voor kinderen. 

We Wonder begeleidt zorgvernieuwers bij twee processen die elkaar steeds raken: persoonlijke groei en de ontwikkeling van een innovatief concept, product of bedrijf. Door mijn persoonlijke reis heb ik ontdekt dat je pas echt dromen kunt bereiken als je investeert in persoonlijk leiderschap. Niks staat innovatie zo in de weg als je eigen overtuigingen. Ik help je steviger te staan als persoon, met persoonlijke coaching en verschillende tools. We starten met een open blik van verwondering, wat is er mogelijk? Vervolgens maken we een strategisch plan – en dan begint het proces pas! 

Het zit in mijn genen als kinderfysiotherapeut om naast het kind en ouders te gaan staan en te kijken wat echt nodig is. Je kunt nog zulke mooie plannen hebben, maar het moet ook werken in de praktijk. Die mentaliteit van aanpakken en tegelijk spelenderwijs ontdekken van wat werkt zet ik in als innovatiecoach. Uiteindelijk is het doel dat jij in actie komt. 

'Mijn droom is dat jij gaat doen waardoor ieder kind hulp krijgt'

Samen brengen we hoop voor kinderen

Verbinden van innovatieve zorgprofessionals is iets waar ik me met We Wonder voor inzet, door naast coaching ook events, reizen en wandelingen te organiseren. Waarom moet iedereen het wiel opnieuw uitvinden? Mensen vinden die begrijpen hoe het werkt om te innoveren in de zorg, dat is waardevol en helpt je om de moed erin te houden. Samen vernieuwen we de zorg voor kinderen. Met hun blik vol verwondering als inspiratie. It’s all in the name – We Wonder. 

Expertise en ervaring

Mijn rugzak is gevuld vol opleidingen en ervaring. die ik met je deel als coach voor zorgvernieuwers:

 • Opleidingen: Fysiotherapie, Gezondheidswetenschappen en Kinderfysiotherapie
 • Werk: Kinderfysiotherapeut in de eerste lijn, Projectleider en Kwaliteitsmanager, Adviseur bij ROS adviesbureau in de zorg
 • Overige functies: Auditor Health Care Auditing, Commissielid Beroepsvereniging NVFK, interim vakreferent NPi – thema kinderen
 • Innovator – initiatiefnemer KINDPLUSZORG: ontwikkeling online cursus voor ouders YourBabyBasics met diverse zorgprofessionals
 • Licentiepartner EnergyDrives – drijfverenscan
 • Gecertificeerde cursussen: intuïtieve coaching (DNCO), digitaal ondernemerschap in de zorg (OU)
 • Ondernemer en innovatiecoach We Wonder (jan ’20) waarbij ik onder andere heb samengewerkt met: Nederlands Paramedisch Instituut, IMH Nederland, Kindergeneeskunde ZGT en St Antonius, Werkgroep Post Partum Hulpverlening, Skully Care applicatie en tientallen eerstelijns gezondheidscentra en individuele zorgverleners. 

May we
never
lose our
wonder

MIJN VISIE EN WERKWIJZE

In alles wat ik doe probeer ik steeds de vragen te stellen die de denkkaders openbreken. Kijken als een kind, met een nieuwsgierige blik, zonder oordeel. Op zoek naar wat jou raakt, zodat jij van waarde kunt zijn voor kinderen. Niets is er onmogelijk, het is een kwestie van doen. Een mentaliteit van zaaien, daar geloof ik in.

Het zit in mijn genen als kinderfysiotherapeut om naast het kind en ouders te gaan staan. Samen kijken wat echt nodig is. Je kunt nog zulke mooie plannen hebben, maar het moet ook werken in de praktijk. Die mentaliteit van aanpakken en tegelijk spelenderwijs ontdekken wat werkt zet ik in als innovatiecoach. Uiteindelijk is het doel dat jij in actie komt. 

Dit zijn de kernwaarden van We Wonder:

 • Positiviteit
 • Persoonlijk
 • Innovatief
 • Diepgang
 • Kwaliteit
 • Strategisch

 

PERSOONLIJK

Mijn hart klopt het hardst voor mijn ‘eigenwijze’ kinderen Saar, Flore en Joost, mijn man Harald, de bergen en buiten leven, leren en lezen over thema’s als persoonlijke groei, rust, bezieling en ondernemen. Het liefst zit ik aan de waterkant te staren, mijn ideeën uit te tekenen of klauter ik van steen naar steen met een rugzak op mijn rug. Wie ik ben, zet ik in als ondernemer, innovatiecoach en spreker.  

Daarnaast leef en werk ik vanuit:

 • Niet meer haasten, wel doorpakken, vanuit inspiratie
 • Kijken als een kind: zonder oordeel, met verwondering
 • Ik zie je potentieel èn jouw route
 • Zonder lef geen groei, maar niet zonder stevige wortels van toegepaste zelfkennis en een helder concept
 • Innovatie is doen: vallen, opstaan en doorgaan
 • Er is een toekomst vol van hoop!

Reviews

Zin in een goed gesprek?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Dan leer ik jou ook graag beter kennen in een gesprek. Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. 

Nieuwsbrief

Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met een sterke drive. Je ontvangt elke maand dé nieuwsbrief waar jij blij van wordt, met persoonlijke verhalen van andere zorgvernieuwers, door-denk-vragen, praktische downloads en innovatienieuws zoals nieuwe subsidies.

Als (gratis) lid van het netwerk krijg je ook als eerste de kans om je in te schrijven voor nieuwe events en coaching/training met interessante kortingsacties.

Samen ver-we-wonderen. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief