dag van de zorgvernieuwer
31 okt 2022

thema: MOED

Het enige event in de zorg dat jouw hart raakt

Je bent geen standaard zorgverlener. Grote kans dat je dit leest tussen je werk door of in de avond, omdat je nieuwsgierig bent. Op zoek naar nieuwe inspiratie naast de vakinhoudelijke congressen. Waar vind je mensen die net als jij vol ambitie zitten om de zorg voor kinderen te verbeteren en tegelijk moedige keuzes willen maken om zelf niet om te vallen? 

Als je snel enthousiast bent, dan stroomt je agenda zó over. Waarom heb je op al die dingen ‘ja’ gezegd? Je voelt de drive om je in te zetten voor kinderen en hun ouders. Je zit vol ideeën en met je positieve houding steek je andere mensen aan. Toch ben je soms moe van alsmaar aan die kar trekken en voel je frustratie dat je zo druk bent en het je persoonlijk weinig brengt. Het lukt maar niet om tijd vrij te maken voor wat je eigenlijk belangrijk vindt. Hoe kun je innoveren met impact op een manier die helemaal bij jou past?

een dag - speciaal voor jou - om keuzes te maken

Durf eerst stil te staan – juist daar waar innovatie normaal neigt naar versnellen. Het event helpt je om voor één dag uit je ritme te stappen, na te denken over thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Je leert hoe je  keuzes maakt vanuit je verlangens en de kracht van rust inzet in je leven. Dit brengt je focus en grip op je agenda. Tegelijk zal de dag je prikkelen en uitdagen om stappen te zetten die spannend zijn, maar nodig zijn om je innovatieve plannen te realiseren. Zo leer je met jouw pakkende boodschap anderen te raken.

Verbindend en verrassend

Je voelt je die dag thuis en helemaal in je element tussen andere zorgvernieuwers die ook vol dromen zitten. Nog meer buiten-de-lijntjes-kleurders, out-of-the-box-denkers, natuur-en-levensgenieters en gedreven zorgprofessionals die niet in één hokje passen maar het op hun eigen manier doen. Een unieke sfeer met open, persoonlijke gesprekken en uitwisseling van ervaringen en ideeën. We willen allemaal bijdragen aan hetzelfde doel en hoe bijzonder mooi om elkaar daarin te versterken. Hoor jij hier ook bij? Welkom!

Over Lienke Scheurwater

Ik spreek veel enthousiaste mensen met prachtige ideeën voor de zorg en verlangens voor hun persoonlijk leven. Ze durven alleen vaak niet te kiezen of grootste stappen te zetten. Terwijl het zoveel voldoening en vrijheid geeft. Zo jammer! Ik geloof dat leiderschap de basis is om te groeien als persoon, en dan maak je ook meer impact. In de verschillende projecten die ik begeleid als innovatiecoach hoor ik vaak dat zorgvernieuwers zich alleen voelen staan. Niet iedereen begrijpt waar je mee bezig bent. Het is, vooral in het begin, hard werken voor weinig. Daar ontstond mijn idee om dit event te organiseren en iedereen samen te brengen. Want je bent niet alleen. Mijn missie? Zorgvernieuwers verbinden en het ‘vuur’ aanwakkeren om anders te durven zijn, zonder jezelf op te branden. Ik wil je laten zien dat (je) het kan en hoe. Samen gewoon doen!

Reviews

Programma

Alles in het programma heeft als doel om je een ontspannen en uitdagende dag te laten ervaren. Geen dag om in de stand-by-modus aan te horen, maar met inspirerende sprekers die je aan het denken zetten. We gaan de diepte in en nemen de tijd voor persoonlijke processen. Zodat je lichaam, hoofd en hart opgeladen vol moed naar huis gaan om te doen.

Het thema ‘moed’ is als een rode draad verweven in het inhoudelijke programma wat zich door de dag heen uitrolt. Hieronder lees je er alles over. Want wat als.. jij als zorgprofessional groeit in persoonlijk leiderschap en gaat doen wat er écht toe doet? Dan straal je dat uit! En als we dit samen gaan doen, ontstaat een indrukwekkende golf van verandering in de zorg voor kinderen. 

Ochtend

Om te luisteren naar wat je nodig hebt of je dromen te realiseren heb je moed nodig. Deze ochtend ga je concreet kiezen en ruimte maken in je hoofd en agenda. Er is ook ruimte voor inspirerende verhalen en een gezonde maaltijd.

 • Welkom
 • Workshop persoonlijk leiderschap: Krachtige keuzes maken, hoe doe je dat? door: Lienke Scheurwater (innovatiecoach/organisator)
 • Koffiepauze
 • Pitches: zorgvernieuwers delen over hun innovatieve projecten èn persoonlijke lessen
 • Lunch en tijd om te verbinden en wandelen

Middag

Je hebt een visie die anders dan anders is. Dat vraagt veel van jou. Heb jij het lef om rust in te plannen, om te durven falen en om vanuit je hart te spreken? Je krijgt deze middag handreikingen om dat praktisch te oefenen. 

 • Interactieve lezing over rust: Tegendraadse lessen over werk en het goede leven door Mirjam van de Vegt (bestsellerauteur/spreker/trainer)
 • Pauze
 • Workshop spreken: Hoe wordt jouw verhaal een sticky story? door Sascha van der Velden (dagvoorzitter/kinderfysiotherapeut/voorzitter congrescommissie NVFK)

PRAKTISCHE informatie

De laatste dingen die je wilt weten als je interesse hebt om te komen. Ben je erbij op 31 oktober?

Voor wie is dit event bedoeld?

Je bent welkom als jij je inzet voor kinderen en/of ouders als HBO/WO opgeleide zorgprofessional, kennisdeler, onderzoeker of ondernemer. Gedreven in je vak en open voor nieuwe manieren en visies. 

Dus ben je kinderfysiotherapeut, verloskundige, gezinstherapeut, kinderarts, trainer voor zorgprofessionals, orthopedagoog, onderzoeker of iets anders in de volle breedte van de term kindzorg? Dan ben je van harte welkom!

Een zorgvernieuwer is iemand die vragen durft te stellen en zoekt naar andere manieren om de zorg te bieden, te ontwikkelen en te organiseren. Zodat kinderen nog beter geholpen worden of problemen voorkomen worden. Ben je al dagelijks bezig met innoveren of zit je nog in de ideeënfase? Dat maakt niet uit, voor iedereen is dit event heel waardevol. 

Feiten op een rij:

 • Datum en tijd: ma 31 okt 2022, 9.30 – 17.00 uur
 • Organisatie: Lienke Scheurwater, We Wonder
 • Locatie: VRIJ in Culemborg , een prachtige plek in de Betuwe tussen de fruitbomen en met de mogelijkheid om in de lunchpauze een wandeling te maken. 
 • Accreditatie: niet aangevraagd (intrinsieke motivatie is pré)
 • Kosten: €495,- excl. BTW  (ACTIE t/m 11 okt: meer info)

Dit neem je mee na dit event..

Aan het einde van de dag ga je naar huis met:

 • 3 concrete acties die jij wil oppakken om te groeien als innovatieve leider waar jij energie van krijgt
 • 3 dingen of taken waar je mee gaat stoppen
 • 3 mensen (of meer) waar je later een kop koffie mee gaat drinken 
 • een ‘plakkende’ pitch van 5 min met jouw kernboodschap
 • een tasje en notitieboek vol inspiratie
 • en een opgeladen lichaam, geest en ziel!

Naast het opdoen van inspiratie, is dit ook de manier om je echt tot actie aan te zetten. Want wat heb je aan mooie ideeën of een uitgewerkt plan als ze op de plank blijven liggen? Je krijgt vooraf een persoonlijke opdracht, zodat je alles uit de dag kunt halen. 

Ik kijk ernaar uit om elkaar dan te spreken en te horen over jouw innovatieve idealen!

Ben je erbij?

Wil jij jezelf en je dromen niet meer voorbij lopen? Heb je moed nodig om door te pakken?                                   Doe jezelf deze dag cadeau en kom genieten!   

Je kunt je aanmelden via onderstaande button. 

Heb je nog een vraag of twijfel je? Stuur me een mailtje (info@wewonder.nl) of een bericht via LinkedIn