Bureau voor innovatieve ondernemers / leiders in de zorg

leiderschap en skills om te oogsten voor zorgondernemers
En leiders

Groeiprogramma - meer moed, minder moeten

Jij weet hoeveel doorzettingsvermogen het kost om te innoveren in de zorg. Elke dag verzet je bergen omdat je niets liever wilt dan het verschil maken voor de volgende generaties. Niet iedereen begrijpt waar je mee bezig bent, maar jij gelooft dat het op een dag gaat lukken. Toch voel je soms de frustratie dat het nog weinig inkomsten oplevert, je agenda steeds weer vol zit en het thuisfront wat aan je trekt. Terwijl je het allerliefst gewoon wilt genieten van het leven!

Je hoeft het zo niet langer vol te houden. Het mooie is dat je altijd nieuwe keuzes kunt maken. Je bent al zover gekomen, dan is het nu tijd om door te pakken en te groeien als leider. Dit jaar zal alles veranderen. Jij gaat besluiten nemen die ruimte brengen in je hoofd, jouw agenda en in je gezin. Wie jij bent en wat je doet zijn verweven met je werk. Daarom zul je doorbraken ervaren in wat je bereikt met je bedrijf of organisatie. Met meer focus, avontuur én plezier ga jij op het doel af.  

365 dagen op reis met jouw persoonlijke coach

Het groeiprogramma is zo opgebouwd dat je toewerkt naar een concreet doel dat je al heel lang voor ogen hebt. Of dat nu een impactvolle organisatie is waar jij als bestuurder de vrijheid hebt om je eigen dagen in te vullen. Of een nieuw zorgnetwerk voor kinderen dat je in heel Nederland uitrolt (zonder je energie te verliezen in verplichtingen). Maar misschien is het wel jouw persoonlijke wens om een boek te schrijven en te groeien als expert of iets van jou na te laten voor je kinderen. Wat je droom ook is, het vraagt om lef.

No trust,
no innovation.

Je gaat dit doel niet bereiken door nog harder te werken. We gaan jouw eigen route ontdekken, een manier van werken en leven die zo goed bij je past dat je een basis van rust en vertrouwen ervaart. Je leert te luisteren naar je intuïtie en daar ook naar te handelen. Dit combineren we met een praktisch, strategisch plan zonder al teveel woorden én met creatieve ideeën die jou prikkelen en uitdagen. Deze aanpak brengt je naar de kern van waar jij in gelooft. Een leven vol moed met aandacht voor alles wat jouw leven de moeite waard maakt. Van betekenis zijn voor kinderen, zonder jezelf te verliezen. Als je die drive eenmaal gevonden hebt, dan ga je als een speer. Zonder uitzondering. Mensen zien het aan je, want je straalt het uit en alles wat je doet raakt. 

Over Lienke Scheurwater

In mijn eigen ontdekkingstocht als kinderfysiotherapeut, innovator en zorgondernemer heb ik veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling en ook kennis verzameld buiten de zorg. Ik voel me geroepen om persoonlijk leiderschap in de zorg op de kaart te zetten. Vanuit verwondering en met moed om dingen anders te doen, bereik je samen meer. 

Als businesscoach zet ik mijn kernkwaliteiten in om snel de rode draad te vinden in alle losse eindjes aan ideeën en opties. Wat is het doel én waar zit de doelgroep op te wachten? Zo heb ik inmiddels tientallen zorgprofessionals en projectleiders begeleid. Niet door het ‘stokje’ over te nemen, maar door ze te helpen in strategische keuzes, te spiegelen en dat zetje te geven om impact te maken.

Ik kijk ook met een nieuwsgierige blik naar jou. Wat heb jij van nature in je? En zet je dit ook volledig in? Dit kenmerkt mijn manier van coachen:

 • Ik heb voelsprieten voor potentie en diepere lagen
 • Confronteren met een lach, ik zal altijd eerlijk zijn als ik patronen zie die je remmen of klein houden
 • Verbind je met mijn netwerk, ik zie altijd haakjes
 • Pragmatisch, to-the-point en visueel ingesteld
 • Ultieme doel is altijd: het beste voor jou en je doelgroep
 • Kan het grootser en tegelijk eenvoudiger voor jou?

PRAKTISCHE INFO over dit programma

Instappen in het groeiprogramma ‘Meer moed, minder moeten’ betekent dat ik je coach en begeleid om je innovatieve concept in de zorg te ontwikkelen en realiseren. Daarbij ga jij steviger staan voor wie je bent en kun je er ruimschoots van leven. Een hoopvolle reis!

Voor wie is dit traject bedoeld?

Dit programma is speciaal voor innovatieve zorgondernemers en leidinggevenden die houden van uitdaging. Het liefst werk ik met ambitieuze, enthousiaste, creatieve zorgvernieuwers die al van aanpakken weten. Je vervult bijvoorbeeld de rol van kartrekker, projectleider, bestuurder of runt een eigen praktijk in de zorg. Inmiddels heb je alle vakinhoudelijke cursussen wel gezien. Je bent toe aan het verbreden van je kennis en verdiepen in persoonlijke groei om je te ontwikkelen als leider. 

Ben je klaar voor…

 • Het samenbrengen van al je ideeën, kennis en ervaring tot een prachtig product of concept?
 • Meer ruimte in je agenda, focus en rust in je hoofd?
 • Einde aan je worstelingen qua energie en inzicht in hoe je dingen gedaan krijgt?
 • Helderheid over wat je wil, wat je gaat doen en waarom?
 • Waarbij er eindelijk uitkomt wat er in je zit?
 • Voor een vergoeding die past bij jouw waarde en die niet afhankelijk is van jouw tijd?
 • Luisteren naar je intuïtie èn dan ook in actie komen?
 • En …een flinke portie avontuur?!
Dan nodig ik je uit! 

Heb je de neiging om dingen ingewikkeld te maken en blijf je vaak hangen in alle mogelijkheden? Perfect, daar ligt mijn kracht om jouw kern eruit te pikken. We make it simple, you get the best!

Dit levert het programma jou op:

We starten het programma met een uitgebreide assessment om te kijken wie jij bent, waar jij energie van krijgt en waar je staat. Dit gaat je al veel inzicht en richting geven voor de rest van onze reis. Ontdek: jouw expertise is goud waard! Verder begeleid ik je om:

 • Je persoonlijke profiel te verwerken in je dagelijks leven en rol als leider, zodat je meer energie ervaart.  
 • Moedige keuzes te maken zowel privé als in werk, wat zich bijvoorbeeld uit in minder werkuren of meer tijd voor sport.
 • Grootste dromen niet langer weg te stoppen en stappen te zetten waarbij je vraagt: ‘Knijp even in mijn arm, is dit echt?’
 • Vernieuwend en tegelijk strategisch te zijn, waarbij je eerst in jouw ideale doelgroep verdiept om aan te sluiten bij hun werkelijke behoeftes.
 • Een projectplan of businessplan in 2 A4 te vatten, zodat je snel kunt starten en mag vertrouwen dat het stap voor stap komt.
 • Te bouwen aan een relevant netwerk, expertstatus en team (indien van toepassing). Dit is noodzakelijk voor de versnelling van je succes. 
 • Letterlijk en figuurlijk in het proces je grenzen te verkennen en aangeven, met vallen en opstaan. Maar vooral ook hoe je vol moed door kunt gaan. Tot aan die top!

Alle bagage uit mijn rugzak aan zo’n 25 jaar opleidingen, coaching, cursussen, projectervaringen en persoonlijke lessen in energiebalans, innoveren en ondernemen deel ik met je, afgestemd op wat jij nodig hebt om je droomdoel te halen. 

Je krijgt 1-op-1 begeleiding en ontdekt je eigen routemaar onderweg krijg je de kans andere zorgvernieuwers te treffen om tips uit te wisselen of elkaar te bemoedigen. Samen impact maken voor kinderen.                          

> Lees hieronder meer over de concrete invulling van het traject.

Reviews

Dit zijn de elementen van het groeiprogramma

Het programma biedt structuur als een soort routekaart met vaste ijkpunten, om te zorgen dat je in beweging blijft. Maar ook veel vrijheid om thema’s aan de orde te laten komen die bij jou spelen. 

INtake + bedrijfsPLAN

Ik wil allereerst jou en je dromen graag beter leren kennen. Waar krijg jij energie van of loop je op leeg? Waar ben je van nature goed in zonder dat het je moeite kost? Dit is het startpunt, waar we ook samen je einddoel bespreken. 

 • Drijfverenscan (EnergyDrives ©️)
 • Kernkwaliteiten test (Strengthsfinder)
 • Persoonlijk intakegesprek / assessment (live/online)
 • Strategiedag om je bedrijfsplan uit te werken + actieplan voor de komende periode (live)

Coaching

De essentie van het programma bestaat uit coaching in de mix van persoonlijk leiderschap, innovatie, strategie en ondernemen. Net als het echte leven, wat opkomt en aandacht nodig heeft. Het actieplan geeft houvast. 

 • 1-op-1 coachingsgesprek: elke maand (online)
 • Voorbereidende opdrachten (elke maand)
 • Telegram-support (soort WhatsApp) voor wekelijks contact en vragen/meelezen
 • Uitgebreide sessie om aanbod te ontwikkelen (live)
 • *Optioneel: teamsessie/-coaching op maat 

kennis & training

Bepaalde kennis over leiderschap, ondernemen of projectmanagement leer je niet tijdens je opleiding. Samen met andere experts maak ik het voor jou kant-en-klaar toepasbaar in de zorg. 

 • We Wonder Webinars – je kunt aanhaken voor een online masterclass door expert (1x per kwartaal)
 • Workshops buiten je vakgebied tijdens het event ‘Dag van de Zorgvernieuwer’ (BONUS: gratis toegang als je in het jaarprogramma zit)
 • Praktische formats die je kunt gebruiken voor: doelgroeponderzoek, actieplan, financiering, netwerkontwikkeling of marketingstrategie. 
 • Vragen staat vrij! Ik deel mijn kennis tijdens onze gesprekken, ook de praktische tips en tricks. 

expeditie: 4-daagse reis!

Dit groeiprogramma is extra bijzonder door deze avontuurlijke expeditie! Optioneel bij dit programma zit ook een unieke 4-daagse reis met sportieve activiteiten, ruimte voor rust én persoonlijke groei. Na deze dagen ben je onder de indruk van het wonderlijke effect op jou.

 • Data: nog onbekend voor 2024
 • Thema: Alle Remmen Los 
 • Outdoor-activiteiten en inhoudelijk coachingsprogramma in de natuur
 • Groep: maximaal 12 deelnemers
 • Exacte locatie, tijden en paklijst ontvang je later
 
Ter voorbereiding bespreken we je persoonlijke doelen en maak je alvast kennis met de mede-avonturiers. 

Heb je interesse?

Ben je enthousiast? Laat het me weten, dan plannen we een gesprek in waarin jij je droom kunt toelichten, je vragen kunt stellen en ik eerlijk kan kijken of het programma bij je past. 

Wil je meer weten over de inhoud van het programma, de extra opties voor een organisatie/team en de kosten? Neem dan ook contact op via onderstaande button, dan ontvang je meer informatie. 

Nieuwsbrief

Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met een sterke drive. Je ontvangt elke maand dé nieuwsbrief waar jij blij van wordt, met persoonlijke verhalen van andere zorgvernieuwers, door-denk-vragen, praktische downloads en innovatienieuws zoals nieuwe subsidies.

Als (gratis) lid van het netwerk krijg je ook als eerste de kans om je in te schrijven voor nieuwe events en coaching/training met interessante kortingsacties.

Samen ver-we-wonderen. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief