Bureau voor innovatieve ondernemers / leiders in de zorg

Stop met praten over wat je doet, vertel me waar je in gelooft als zorgvernieuwer.

Je staat in de rij voor de koffie op je eerste cursusdag en degene voor je begint een praatje met de vraag: Wat doe jij? Hmm tsja, wat zeg je dan? Vertel je over het werk wat je doet of som je alle opleidingen op? Je voelt dat het antwoord niet persé interessant is en het blijft bij een oppervlakkig gesprekje. Hoe anders kan dit gesprek lopen als je de vraag krijgt:

Waar geloof je in?

Als we stoppen met praten over wat we doen en starten met spreken over waar je in gelooft, ontstaat er een hele andere dynamiek. Je duikt direct de diepte van je ziel in. Het kan zijn dat mensen dan direct afhaken, maar dat is oké. Hoe gaaf als iemand heel enthousiast reageert op waar jij in gelooft. Een connectie op zielsniveau of in ieder geval raakt jouw kijk op de wereld een snaar van enthousiasme. Volgens Simon Sinek is dit een cruciale switch voor de kwaliteit van je gesprekken en creëer je een vloedgolf aan kansen.

Door zijn enthousiasme èn geloof bracht hij mensen in beweging om voor hem deuren te openen. Zo kwam hij aan tafel met de meest invloedrijke mensen en sprak hij voor groepen waar hij niet van durfde dromen. Onvoorstelbaar? Nou, in ieder geval de moeite waard om te proberen!

Ik geloof in de veranderkracht van ondernemers

Nu grijp ik de kans om in deze blog mijn eigen ‘geloof’ te delen. Dát waar ik voor sta en mijn steentje aan wil bijdragen. Gelijk merk ik hoe lastig het is om dit beknopt te verwoorden. Welke woorden dekken de lading?

Een statement for life – als een groeidocument van je ziel.

Ik ga een start maken en zie dit ook als een groeidocument. Een soort – statement – for life. Daar zit ontwikkeling in, daar geloof 😉 ik in.

 • Ik geloof in de veranderkracht van ondernemende professionals met een missie. Die zich laten ráken en van daaruit in actie komen. Dit brengt een golf van vernieuwing die een helend effect heeft op de samenleving.
 • Ik geloof dat als het steeds minder om ‘mij’ (ego) draait, ik mezelf niet meer in de weg sta om op te bloeien en impact te maken.
 • Ik geloof in delen, zonder altijd iets terug te verwachten. Elkaar versterken door te bemoedigen, te gunnen en te helpen zonder je eigen waarde te verliezen.
 • Ik geloof in een netwerk van gelijkgestemden en dat ik daar mijn bijdrage aan mag leveren.
 • Ik geloof in mensen een springplank òf podium om te groeien, ook als ze zelf nog niet denken dat ze er klaar voor zijn.
 • Ik geloof in hoop mét perspectief, waar verstand & vertrouwen hand in hand gaan.
 • Ik geloof in doelen stellen en de weg erna toe onderweg met vallen en opstaan te ontdekken.
 • Ik geloof dat concrete verandering alleen mogelijk is door te groeien in draagkracht om de groei aan te kunnen.
 • Ik geloof in verantwoordelijkheid nemen over wat je denkt, droomt en doet.
 • Ik geloof in de kracht van positieve woorden.
 • Ik geloof in liefde op basis van iemands ‘zijn’ en niet op wat hij/zij doet.
 • Ik geloof in bewustzijn van je eigen drijfveren en identiteit.
 • Ik geloof dat kiezen en loslaten meer rust en ruimte geeft dan nieuwe dingen bereiken.
 • Ik geloof in tijdsonafhankelijk werken mét aandacht voor hoe jij je waarde kunt vergroten in plaats van meer, meer en groter.
 • Ik geloof in de kracht van mijmeren, staren en lummelen om je creatiekracht te versterken. Cruciaal als ondernemer en iets wat in ieder mens zit.
 • Ik geloof niet in toeval of aantrekkingskracht, wel in een groter plan waar ik onderdeel van ben.
 • Ik geloof in je hart, hoofd en handen op één lijn brengen. Een levenslang proces.
 • Ik geloof in de wijsheid van de natuur in al zijn schoonheid en rauwheid.
 • Leven vanuit je verlangen en zonder grenzen jezelf zijn.

 

Natuurlijk wil ik jou ook uitdagen om waar jij in gelooft ook op te schrijven. Lijkt me ook heel leuk als je dit met mij wil delen!

 

Wil je vaker dit soort inspiratie ontvangen? Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met hart voor kinderen. Je ontvangt de maandelijkse nieuwsbrief met o.a. persoonlijke verhalen van andere zorgondernemers en je bent als eerste op de hoogte van trainingen en events mét interessante kortingsacties. Doe je mee?

Gerelateerde inspiratie

Ruimschoots leven van je missie als zorgondernemer

Met de billen bloot als zorgondernemer ... wat klopt er niet?

Het is eind oktober en laat op de avond. Buiten is het donker en net zo onstuimig zijn mijn gedachtes. Iets klopt er niet. Ik lig nog steeds wakker, waar ik anders al vertrokken ben als ik het kussen raak. Ik maak me zorgen, waar ik altijd degene... Lees meer
masterclass verdienmodellen

Als zorgondernemer gevangen in het gezondheidszorgsysteem, hoe verder?

Als gedreven zorgondernemer heb je zoveel expertise in huis en passie voor kinderen/ouders, alleen voel jij je vaak achter de feiten aanlopen en gevangen in het systeem. Je hoofd zit vol met alles wat je moet doen en ooit nog wil. Het thuisfront trekt ook regelmatig aan... Lees meer
We Wonder ondernemen in de zorg innovatie inkomsten verdienmodellen voorbeelden zorgondernemers

Niet harder werken, maar slimmer ondernemen in de zorg: voorbeelden uit de praktijk

Zit je in de situatie waarbij je hard moet werken voor weinig? Als zorgondernemer krijg je buikpijn van de stijgende kosten, maar stilstaande tarieven. Zeker als je ook een team hebt waar je goed voor wil zorgen. Het kan uitzichtloos voelen als je niet weet... Lees meer