Bureau voor innovatieve zorgprofessionals met hart voor kinderen

samen kijken naar wat kan wel in de zorg

We Wonder: samen kijken naar wat er wél kan in de zorg

Het liefst werk ik met zorgprofessionals met een droom. Die vanuit hun liefde voor kinderen zich inzetten om de zorg te vernieuwen. Ze zijn nieuwsgierig, stellen scherpe vragen en nemen verantwoordelijkheid om de kar te trekken. Tussen alle negatieve, zwaarmoedige geluiden over de problemen in de zorg, klinkt – zachtjes – een ander geluid: ‘Wat kan er wél?’

Innovatie is de kunst van het anders kijken

Het zit ‘m niet in de hippe werkvormen of het bedenken van strategische plannen door slimme mensen die zelf nooit kinderen of gezinnen begeleiden. Het begint bij jou als zorgprofessional en daar waar jij ziet dat het anders kan. Misschien raakt het je zelfs zo, dat je voelt dat het anders moet. Blijven hangen in frustratie en elkaar als collega’s blijven voeden met alles wat niet goed gaat in de zorg, daar help je geen enkel kind verder mee. Heb jij de moed om uit deze negatieve cirkel te stappen en op onderzoek uit te gaan?

We Wonder staat voor vernieuwing die start bij jou als zorgverlener

Samen vanuit verwondering kijken naar de mogelijkheden. Op de plek waar je met en hart en ziel werkt met en voor kinderen. Waar zie jij behoeftes bij kinderen of ouders die nu over het hoofd gezien worden? Wat is volgens jou nodig om problemen te voorkomen? Zie je praktische oplossingen of wat zou je wensen als jij het voor het zeggen had? Het thema waar jouw hart harder van gaat kloppen, daar mag jij van betekenis zijn.

Anders kijken is als een blanco vel papier pakken.

Je laat je niet beperken door wat er is of ontbreekt. De basis is vertrouwen en hoop voor de toekomst van ieder kind. Je kijkt over de grenzen van vakgebieden en financieringsstromen heen, je droom is groter dan past binnen dat ene hokje. Een kind en wat het nodig heeft, kun je toch ook niet afbakenen? Om groots te denken en je niet te laten afleiden door andere meningen, moet je overtuigd zijn van je visie.

Wat heb jij nodig om je droom voor kinderen als zorgprofessional te realiseren?

Naast een open blik, heb je verschillende inzichten en skills nodig om daadwerkelijk iets te veranderen. In mijn werk als innovatiecoach merk ik dat het professionals helpt om complexe concepten allereerst te vereenvoudigen, zodat er overzicht ontstaat en het gevoel dat je er grip op hebt. Laat me je daarom toelichten welke elementen voor verandering nodig zijn aan de hand van een formule van Beckhard-Harris.

Formule voor verandering: V X V X E > W

V = Verlangen of ontevredenheid over de huidige situatie kan de motor zijn voor verandering.

V = Visie komt voort uit een gevoel van verantwoordelijkheid voor de toekomst. Leiderschap is fundamenteel om die stip op de horizon te verduidelijken en andere mensen mee te nemen.

E = Eerste stappen die nodig zijn om heel praktisch aan de slag te gaan en in beweging te komen. Het hele plan van aanpak hoeft nog niet helder te zijn, als je maar bedenkt welke taken als eerste nodig zijn.

Alle elementen samen moeten groter zijn dan de W = Weerstand tegen de verandering. In veel gevallen kan dit ook gelatenheid zijn of de angst voor onzekerheid. Hoe meer aandacht je geeft aan wat er niet kan of wat er fout kan gaan, hoe kleiner de kans dat de verandering succesvol is.

Begeleiding in het proces van verandering

We Wonder begeleidt innovatieve zorgprofessionals met hart voor kinderen in dit proces van verandering. Daar waar de processen van persoonlijke groei en conceptontwikkeling elkaar continu raken. Je hebt een stevige basis van veiligheid nodig als veranderaar, maar ook om dit op jouw beurt te bieden aan mensen die jij wil enthousiasmeren voor verandering.

We Wonder biedt jou die plek van veiligheid en eerlijke spiegel om te groeien in persoonlijk leiderschap.

Als eerste kijken we naar wie jij bent en maken we je dromen helder en concreet. Wat is jouw verlangen en hoe kun je jouw unieke pakket aan kennis en ervaring zo inzetten dat je nog meer impact kunt maken voor kinderen? Dan start tegelijk het proces van innovatie en conceptontwikkeling met een strategisch en uitdagend plan. Niet een dik pakket van wollige woorden, want ik denk dat innovatie ook gewoon een kwestie is van doen. Onderweg krijg je coaching en leer je veel van de stappen die je zet en de fouten die je maakt. Zo ontdek je jouw unieke pad en bereik je de top met het doel wat je voor ogen had.

De kers op de taart voor We Wonder is dat jij daar STAAT als innovatieve leider. Trots op het resultaat en de impact die je maakt op het leven van veel kinderen en gezinnen. En met tijd voor alles wat jij belangrijk vindt in het leven.

Innovatie is … samen kijken naar wat kan wél!

Samen ver-we-wonderen.

Wil je meer weten over wat We Wonder voor jou of je organisatie kan betekenen? Neem een kijkje bij het Kick-starttraject, het jaarprogramma of het event voor zorgvernieuwers. Wie weet spreken we elkaar snel!

 

Sluit je aan bij het We Wonder-netwerk voor zorgvernieuwers met hart voor kinderen. Je ontvangt elke maand persoonlijke verhalen van andere zorgvernieuwers, door-denk-vragen, praktische downloads en innovatienieuws. Ook krijg je als eerste de kans om je in te schrijven voor nieuwe events en coaching/training met 10% korting. Samen ver-we-wonderen. Doe je mee?

 

Gerelateerde inspiratie

We Wonder gezondheid vrijheid signalen lichaam

Luister jij als zorgprofessional ook goed naar de signalen van je eigen lichaam?

Ik zit naast de vaatwasser op de grond, mijn knieën opgetrokken en mijn borstkas gaat snel op en neer. De schone kopjes staan op het aanrecht, maar nog niet in de kast. Ik focus me op mijn ademhaling en voel de schrijnende weerstand in mijn... Lees meer
macht van de zorgverzekeraar

Ontsnappen aan de macht van de zorgverzekeraar? Start met deze stap

‘Krijg je alleen betaald voor de tijd dat je de patiënt ziet?’ Met verbazing in de ogen reageren mensen in mijn omgeving als ik vertel hoe het werk en de vergoeding als kinderfysiotherapeut eruitziet. ‘Dus al die andere taken doe je in je vrije tijd... Lees meer
Nooit meer haasten als zorgverlener - persoonlijk leiderschap

Nooit meer haasten als zorgverlener met hart voor kinderen

Het is maandagochtend 6.45 uur en de wekker op je telefoon maakt vogelgeluiden. Je gaapt en rekt je armen uit boven je hoofd. Alleen je hoofd staat nog op stand-by en je benen voelen zwaar. Ik kan nog wel een paar uur verder slapen, schiet er... Lees meer